Volksbank

Volksbank

    Adresa 1: Fra Anđela Zvizdovića 1
    Grad: 71000 Sarajevo
    Država: Federacija BiH

    Web: http://volksbank.ba

VOLKSBANK BH d.d.

Kao prva banka u vlasništvu zapadno-evropske bankarske grupacije, Volksbank BH d.d. je 14. jula 2000. godine započela svoje poslovne aktivnosti u Bosni i Hercegovini. Ekspanziju na izazovnom bosansko-hercegovačkom tržištu Banka je počela direktnim ulaganjem, odnosno kao «greenfield operation». Naša mreža danas broji dvadeset i pet poslovnica širom zemlje.

U julu 2007. godine Volksbank International AG, većinski dioničar Volksbank BH d.d., akvizicijom Zepter Banke a.d. Banja Luka, značajno je ojačala poziciju Volksbank grupacije u Bosni i Hercegovini. Činjenica da obje banke, Volksbank BH d.d. i Volksbank a.d. Banja Luka (bivša Zepter Banka a.d. Banja Luka), prate istu poslovnu strategiju, te da se disperzijom mreža poslovnica dopunjuju, predstavlja savršen sklad na ovom tržištu.

U Bosni i Hercegovini Volksbank BH d.d. pruža financijsku podršku malim i srednjim preduzećima, posebno onima sa uvozno-izvoznom orijentacijom, predstavništvima stranih kompanija, obrtnicima, privatnim osobama slobodnih profesija te građanima.
Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Volksbank BH d.d. svojim klijentima, osim financijske podrške u Bosni i Hercegovni, nudi i pomoć pri uspostavi saradnje sa firmama koje rade u inostranstvu.

Volksbank BH d.d. je članica Agencije za Osiguranje depozita, a iza svih uloga štediša u potpunosti stoji sistem Volksbanaka.

Osnova svakog modernog i uspješnog preduzeća kao što je Volksbank BH d.d., je visokoobrazovano i motivirano osoblje. U skladu sa istim, Banka pridaje poseban značaj edukaciji i obuci svojih uposlenika, osiguravajući svojim klijentima visok kvalitet usluga i podrške.

Vlasnička struktura

100 % Volksbank International AG, Beč